Hagefest hos Per -juni08 019 -portrett

Konfliktrådets far ville fylt 90 år

I dag 24 februar ville Nils Christie ha fylt 90 år. Han døde 27 mai 2015.

«Han har betydd enormt mye for å forstå mennesker som kommer på kant med loven, og at straff må kombineres med tanken om rehabilitering og innsattes rettigheter. Han var tydelig på at noe av det viktigste med straffen var å sette mennesker i stand til å komme tilbake til samfunnet, sier Geir Lippestad.» VG 28.05.2015, les hele artikkelen her: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/nils-christie-doed-en-bauta-er-borte/a/23460281/

søker nye lærlinger 2

Vi søker lærlinger!

Har du lyst til å være lærling i Sekretariatet for konfliktrådene?  Til sommeren er våre to – Sebastian og Elina – ferdig med sin lærlingepraksis, og nå søker vi etter flere. Er du eller noen du kjenner interessert i de to lærlingeplassene -  i henholdsvis IKT og administrasjon/kontorfag – så er søknadsfristen 15. mars.

meetoo 2

#metoo-saker til meklingsbordet

Behov for å spørre, snakke ut, gå videre...

Konfliktrådet merker også #metoo-kampanjen i form av henvendelser der noen ønsker å møte dem som ble utsatt for seksuelle krenkelser eller uønskede hendelser - for lang eller kort tid tilbake. Her kan du lese kronikken som vår direktør Lise Sannerud har i Klassekampen i dag.

web - jente brev ingress[1]

Cecile med brev etter biltyveri og villkjøring: Tenkte bare på meg selv

«Under hendelsen tenkte jeg bare på meg selv. Dette var en ekstrem feil tankegang.» Ei jente som stjal en bil og ble fulgt av politiet har i et brev beskrevet hva hun har lært etter et møte i Konfliktrådet.

ingress -ære

Politikere vil bruke konfliktråd mer i saker med æresrelatert vold og sosial kontroll

Å bruke konfliktrådene i hele landet i arbeidet mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold – samt videreføre og forsterke prosjektet «Et spørsmål om ære?» fra Konfliktrådet i Sør-Trøndelag, er to av forslagene som tre Stortingsrepresentanter nå foreslår. Direktør i konfliktrådet, Lise Sannerud er glad for initiativet. –Den måten konfliktrådet jobber ved å legge til rette for møte og være lydhøre for partenes behov, gjør at vi absolutt kan bidra i så vanskelige saker som æresrelatert vold, påpeker hun.

Web - vold i nære familier

Vold i nære relasjoner: Hva kan konfliktrådet bidra med?

Å bli utsatt for vold, voldtekt eller seksuell krenkelse kan føre til mange kaotiske tanker, følelser og ubesvarte spørsmål.  De som har vært utsatt for overgrep har ulike behov for hjelp og for noen vil en del av bearbeidelsen kunne være å møte gjerningspersonen på nytt i trygge omgivelser. Konfliktrådet kan bistå med å kontakte den andre parten – samt innkalle, forberede og lede et slikt tilrettelagt møte. 

Bilde 3

Far og sønn fikk ordnet opp etter krangel og knivstikking

Det starta med et friminutt – og ble til en livsstil!  Slik beskriver 20 år gamle Einar Fuglehaug sitt tidligere liv med rus og dårlige kamerater.  Det endte med knivstikking – og det mot sin egen far. Da hadde forholdet mellom de to vært dårlig lenge. 20-åringen fikk ungdomsstraff. -Da konfliktrådet kom på banen fikk vi endelige snakka ordentlig sammen – helt inn til rota, sier pappa Vidar Fuglehaug. I dag er de to «arbeidskollegaer» i Tattoo-sjappa som far har drevet i 18 år.

K-ingress

Tilskuddsordninger

 Sekretariatet for konfliktrådet (Sfk) har ansvar for tre tilskuddsordninger som forvaltes av Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging (Kfk).

bilder på mobiltelefon web 1

Tall fra 2017 viser økning i seksuelle lovbrudd

Konfliktrådene i Norge har i løpet av tre år hatt en tredobling av saker som dreier seg om seksuelle lovbrudd.  Antall saker til konfliktrådet har økt med fire prosent fra fjoråret. Flere ungdommer får ungdomsoppfølging, mens antall ungdomsstraffer har hatt en nedgang

MaxEmanuelson_J6A0106

Skadeverk på hotell ble til møte med 21 ungdommer

Et nedlagt hotell ble for fristende for en god del ungdommer som valgte å bli ubudne gjester på hotellet gjennom en knust dør. De ble oppdaget da vaktmesteren på hovedhotellet gikk sin sjekkerunde i den stengte bygningen. En tid senere arrangerte konfliktrådet møte mellom 21 ungdommer, noen foreldre, lærere fra skolen ungdommene tilhørte – og hotelledelsen. Det ble et møte der mange fikk et innblikk i hva følgende av skadeverk kan bety.